2016. dec 22.

Golománék tovább őrzik veretlenségüket az NCAA-ben

írta: LP Soldier
Golománék tovább őrzik veretlenségüket az NCAA-ben

goli.jpg

Továbbra is hibátlan az amerikai egyetemi kosárlabda-bajnokságban Golomán György csapata, a Los Angeles-i UCLA Bruins. A Mócsán Bálintot nyáron leigazoló Idaho State Bengals viszont két nagy pofont is kapott a héten. 

UCLA Bruins - Western Michigan Broncos 82 - 68

A nem túl jó mérlegű Broncos alaposan ráijesztett a UCLA-re, ugyanis az első percekben 1-7-re meglépett. A Los Angeles-i együttes azonban percek múltán megszerezte a vezetést (12-11), majd 4 pontra növelte a különbséget (17-13). Nyolc perccel a kezdés után ismét a vendégeknél volt az előny (17-21), ámde a hazaiak nem hagyták magukat, és egy 11-0-s rohammal 28-21-re módosították az eredményt. A 45-33-mal záruló első félidőt követően kezdett felkapaszkodni a Western Michigan, de egy „áramszünet” következtében 61-45-ös hátrányba keveredett, amiből később 61-55 lett. Hiába került ismét látótávolságon belülre a vendégcsapat, a mérkőzés végére ismét elvesztette a fonalat - 82-64-nél Tucker Haymond szerzett egymás után két kosarat, így 82-68-ra kozmetikázott az eredményen a  Broncos.

Bryce Alfordra nem volt ellenszer (22 pont), Lonzo Ball ezúttal viszont csendesebb volt pontszerzésben, de így is elég sokoldalúan játszott - 7 pontot, 5 lepattanót, 4 gólpasszt, 1 labdaszerzést, 3 kiosztott blokkot, illetve 1 eladott labdát és 3 személyi hibát tett a közösbe. A csapat egyetlen magyar játékosa, Golomán György nagyszerűen játszott: tizenhét perc alatt 6-6 pontot és lepattanót szerzett, kiosztott 3 gólpasszt, szerzett 1 labdát, adott 2 blokkot, a negatív oldalon pedig 1-1 fault és eladott labda szerepel.

A mérkőzés rövid összefoglalója:

Lonzo Ball jelenetei:

Boise State Broncos - Idaho State Bengals 82 - 59

5-0-val kezdtek a vendéglátók, de alig több mint hét perccel a feldobás után már a Bengalsnál volt az előny (10-11). Ezután fokozatosan növelte a differenciát a hazai alakulat, ám az Idaho State-nek mindig sikerült felkapaszkodnia. Ethan Telfair 38 másodperccel a játékrész lefújása előtt süllyesztett el egy nagyon fontos kosarat a festéken belülről, így 2 pontra felzárkózhatott a pocatellói gárda, de a végszó a Broncosé volt (37-33). A második félidőben bekövetkezett egy áramszünet” a Bengalsnál: a Boise State University egy 10-0-s rohamot produkálva lépett meg 41-35-ről 51-35-re, s itt el is dőlt a mérkőzés. Közel négy perccel a vége előtt már 78-50 állt a táblán, azonban honfitársunk utolsó másodpercekben szerzett trojkájával „csak" 23 lett közte. 

A vendégeknél Ethan Telfair nem túl jó mezőnymutatóval (19/7) 19 egységig jutott, rajta kívül esetleg a 10 pontos (6/4 mezőnyből), 3 lepattanós Robert Jones emelhető ki. A MAFC egykori játékosa, Mócsán Bálint ezúttal sem kapott túl sok lehetőséget: négy perc alatt 3 pontig, 1-1 eladott labdáig és lepattanóig jutott.  

BYU Cougars - Idaho State Bengals 84 - 58

A héten második vereségét könyvelhette el az idahói alakulat. Bill Evans együttese már az első hat percben elvesztette a fonalat, hiszen 14-3-as hátrányba keveredett. Sokáig tartotta 10 pont feletti előnyét a hazai csapat, ám a Bengals az első húsz perc végére feljött 8 pontra (39-31). A fordulás után sem változott az összkép, a hazaiak végig kézben tartották a mérkőzést. Tizenhárom perccel a második félidő megkezdése után 20 pont fölé jutott a Cougars (70-49), a végére pedig 28-ra növelte a különbséget - egy perccel a lefújás előtt azonban Clark Wilkinson szerzett kosarat, amivel 26-ra apadt a felek közti differencia. 

Az Idaho State-ből a 13 pontot és 7 gólpasszt kiosztó Ethan Telfair emelhető ki leginkább, de Geno Luzcando (11 pont, 7 lepattanó) is említésre méltó. Mócsán Bálint ezen a meccsen is négy perc erejéig volt parketten, ez idő alatt volt három kísérlete a hárompontos vonal mögül, melyek közül egy sem ért célba, illetve 1 eladott labda került még a neve mellé. 

Rövid összefoglaló:

Big Sky tabella

Golomán Györgyék a következő fordulótól kezdve kizárólag a Pac-12 konferencián belüli csapatokkal mérkőznek meg, Mócsán Bálinték pedig a Big Sky-ban szereplőkkel - a Bruins az Oregon Ducksszal, míg a Bengals a Montana Grizzlies-zel mérkőzik meg a jövő hét folyamán. 

Szólj hozzá

NCAA